MUP: Hapšenja u EPS-u zbog zloupotrebe službenog položaja

336

Policija u Kraljevu uhapsila je šest osoba zbog sumnje da su donele više zvaničnih dokumenata sa neistinitim podacima, kao i potvrdu za nezakonito priključenje mini-hidroelektrane „Dubočica 2“ na distributivni sistem električne energije, javlja RTS.

Jedna osoba je uhapšena zbog sumnje da je falsifikovala službene isprave.

Pripadnici MUP-a, u saradnji sa Sektorom unutrašnje kontrole „Elektroprivrede Srbije“, uhapsili su šest osoba zbog sumnje „na zloupotrebu službenog položaja u saizvršilaštvu“, saopštila je policija.

Uhapšeni su Đ. A. (1982), odgovorno lice ogranka „Elektrodistribucija“ u Kraljevu, zaposleni na rukovodećim mestima u tom ogranku – M. S. (1966), Lj. P. (1957), D. M. (1974) i G. M. (1967), kao i radnik M. R. (1984).

Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja u saizvršilaštvu.

Priveden je i V. K. (1974), bivši zaposleni u Privrednom društvu „Eurotermik“, koji je osumnjičen za falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da su Đ. A., M. S., G. M., Lj. P., D. M. i M. R. tokom 2017. godine, suprotno važećim procedurama „Elektroprivrede Srbije“, doneli više zvaničnih dokumenata sa neistinitim podacima, kao i potvrdu za nezakonito priključenje mini-hidroelektrane „Dubočica 2“ na distributivni sistem električne energije.

V. K. se sumnjiči da je svojim faksimilom i pečatom overio dokument da je „Eurotermik“ izveo radove na izgradnji dalekovoda putem kojeg se ova mini-hidroelektrana priključila na sistem električne energije, iako je znao da firma to nije uradila.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...