Stefanović pita Vučića: Gde su milioni koje je Kokeza dobio od EPS-a za “falš” softver (VIDEO)

719

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da kaže gde je sedam miliona evra koje je Elektroprivreda Srbije (EPS) platila „Prointeru“, firmi predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviše Kokeze za instaliranje „sistema SAP“ koji, kako tvrdi, nikada nije proradio.

On je novinarima u Beogradu izjavio da je ta Kokezina firma uvećela svoj profit za 350 puta poslovanjem s državom, te da Kokeza tim profitom kupuje trgovinske lance u Srbiji.

Stefanović je ponovio svoje tvrdnje s konferencije za novinare od prošlog četvrtka kada je kazao da su dve Kokezine firme od 2013. do 2017. godine zaključile više od 200 ugovora s državom za 52 miliona evra, a da je on bio jedini ponuđač na 43 odsto tendera.

Taj monopol potiče od bliskosti Kokeze i Vučića, rekao je on i novinarima pokazao nekoliko njihovih fotografija.

Na pitanje o sudskom procesu zbog prebijanja u Kruševcu pre tačno godinu dana, Stefanović je rekao da proces teče sporo: za godinu dana održano je tek jedno ročište.

Dodao je da je „obeshrabrujuće“ to što se napadači brane sa slobode i tvrde „da smo se mi (napadnuti) tukli sami sa sobom“.

Stefanović pita Vučića: Kako se član SNS Kokeza neverovatno obogatio?

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...