SzS: Da li Vojvodina planski postaje region za gajenje marihuane?

179

Savez za Srbiju (SzS) u Vojvodini zatražio je danas od tužilaštva i policije u Srbiji da hitno provere indicije koje ukazuju da, kako su naveli, „Vojvodina postaje baza za proizvodnju i prodaju narkotika od strane kriminalnih klanova bliskih vrhu državne vlasti“.

Savez za Srbiju je u saopštenju naveo da na to ukazuje „najnovije otkriće 12 hektara zasada marihuane na poljoprivrednom dobru kod Stare Pazove“.

SzS je podsetio da je pre Stare Pazove nađeno „slično poljoprivredno dobro u Gakovu kod Sombora, na kojem su otkriveni zasadi marihuane i laboratorija za preradu te biljke“.

„Sve to u vlasništvu izvesnog Vladimira Vrbaškog iz Vrbasa, bliskog vrhu Srpske napredne stranke (SNS). Kao i u slučaju Gakova, tako je i vlasnik imanja kod Stare Pazove, tobožnji poljoprivrednik koji koristi subvencije države i kojeg su redovno posećivali visoki državni i partijski funkcioneri poput Zorana Babića, Aleksandra Vulina i lokalno rukovodstvo SNS-a“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da su to „proverene i dokazane činjenice“, te da ovakav odnos Vojvodinu dovodi u „neizvesnu budućnost sličnu latinoameričkim regionima u kojima vladaju narko karteli“.

„Zabrinjava i činjenica da su velike parcele obradive zemlje u Vojvodini u poslednjih nekoliko godina dospele u posed sumnjivih arapskih vlasnika koji su takođe u bliskoj vezi sa režimom, a koje su potpuno nedostupne za kontrolu“, piše SzS.

Pri tom, stoji dalje, „poseban problem postaje to što se širom Vojvodine sve više spominje i ime Andreja Vučića, brata vođe režima Aleksandra Vučića, kao čoveka pod čijom zaštitom su svi kriminalni poslovi sa zemljom i narkoticima“.

SzS traži da državni organi odmah reaguju „kako čitava Vojvodina ne bi postala plen mafijaških grupa i potonula u bezakonje iz kojeg će se teško izvući“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...