Početkom nedelje u gradovima će padati sneg, ali ne računajte na sankanje

100

Iako se prilibližavamo kraju godine i već treba da uđemo u prave zimske vremenske prilike, stanovnici u gradovima i dalje mogu da uživaju u relativno toplim jesenjim danima, a jedino što to uživanje može da poremeti je povremena kiša.

Međutim, tokom naredne nedelje sledi zahlađenje, a moguće je i da nas tokom jutra dočeka sneg.

Sutra će tokom poslepodneva i uveče doći do razvoja oblačnosti, a jugoistočni vetar biće u pojačanju, koji će naročito jak biti u košavskom području.

Novo jače naoblačenje stići će u ponedeljak ujutru. U severnim predelima Vojvodine padaće kiša koja će tokom dana zahvatiti i ostatak Srbije.

„Sneg se u nižim predelima zapadne i centralne Srbije može javiti i u gradovima koji su na višim nadmorskim visinama, ali se neće dugo zadržavati jer će temperatura da bude u plusu. Kada je Beograd u pitanju, pošto se nalazi na samoj granici između Vojvodine i centralne Srbije, kiša može da pređe u susnežicu u višim delovima grada, ali će ubrzo doći do razvedravanja“,  dodaje ovaj meteorolog.

U utorak će na severu zemlje biti sunčano, dok će u ostatku zemlje pre podne i dalje padati susnežica i sneg, nakon čega sledi razvedravanje. Temperatura će iznositi od dva do šest stepeni.

U sredu će vreme biti stabilno, uz pojavu magle. Tokom jutra biće uslova za slab mraz, a dan će biti suv i hladan sa temperaturom do pet stepeni.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...