Protest „1 od 5 miliona“ u znaku godišnjice, uzbunjivača i povučenog NIN-a

94

U Beogradu je večeras počeo 52. protest „Jedan od pet miliona“ koji je u znaku obeležavanja godišnjice prvog skupa u Kruševcu pod nazivom „Stop krvavim košuljama“ pokrenutog zbog prebijanja tadašnjeg lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u tom gradu.

„Prošlo je godinu dana od jedne razbijene glave, godinu dana od prve pobune koja je pokrenula maraton revolucija i pobuna protiv diktatorskog režima. Za tih godinu dana pokazali smo istrajnost, pokazali smo da ništa ne može da nas zaustavi i odvrati od ideje da promenimo izvitoperen sistem“, saopštili su ranije organizatori protesta.

Protestno okupljanje u Beogradu je večeras počelo u 18 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta, a posle održanih govora okupljeni su krenuli u protestnu šetnju do zgrade Vlade Srbije.

Demonstranti nose parole „Sloboda za Aleksandra (Obradovića)“, „Nema sreće bez slobode ni slobode bez pravde“ i Bojkot.

I ovi protesti su praćeni zvucima doboša i pištaljki, a na mestu protesta kolporteri prodaju nedeljnik NIN sa naslovnom stranicom koja je naknadno povučena a na kojoj je fotografija snajperske puške na sajamskom štandu i Aleksandra Vučića pored nje.

U Kruševcu je 30. novembra prošle godine održan prvi protest pod nazivom „Stop krvavim košuljama“ pošto je nedelju dana ranije u tom gradu pretučen tadašnji lider Levice Srbije Borko Stefanović, a sadašnji zamenik predsednika Stranke slobode i pravde.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...