Stefanović: Nije istina da je vlasnik „Jovanjice“ prilikom hapšenja zvao Andreja Vučića

500

Ministar unutrašnjih poslova Neboja Stefanović izjavio je da je policijska akcija u slučaju zaplene marihuane na imanju Jovanjica, kod Stare Pazove, urađena maksimalno profesionalno i da je izrečeno mnogo besmislenih optužbi.

On je na konferenciji za novinare rekao da se sa uhapšenim Predragom Koluvijom nije „nikad čuo, sreo, a ni rukovao ni slučajno“.

„Govorili su da je prvi poziv ili drugi ili šesti tog dana kad je uhapšen uputio Andreju Vučiću. Nijedan poziv nije upućen Andreju Vučiću, nijedan, ne samo tada, šest meseci unazad, ni jedan jedini poziv. Ni Andrej Vučić njemu niti on Andreju Vučiću“, rekao je Stefanović.

Aleksić: Jedva čekam da me tuži Andrej Vučić

Brat Aleksandra Vučića je navode Miroslava Aleksića odbacio kao neistinite, a mediji su preneli da je Andrej Vučić najavio da će zbog toga tužiti Aleksića

On je rekao da je Koluvija imao fasifikovanu službenu legitimaciju policije kao i da je koristio „divlju“ svetlosnu signalizaciju.

Prema njegovim rečima, policija se neko vreme nije oglašavala o hapšenju jer su istražne radnje bile u toku.

Kako je Stefanović rekao, zaplenjeno je više hiljada stabljika marihuane na dobru Jovanjica i više stotine kilograma te droge.

Aleksić: Uhapšeni vlasnik “Jovanjice” prvo zvao Andreja Vučića

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je ranije da je policija utvrdila da je Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivrednog dobra „Jovanjica“ na kojem je pronađena velika količina marihuane, po hapšenju zvao brata predsednika Srbije Andreja Vučića i zatražio od tužilaštva da tu činjenicu uvrsti u postupak.

„Na ‘Jovanjici’ je proizvođeno i ulje kanabisa koje je sa deklaracijom ‘proizvedeno u Holandiji’ izvoženo u Makedoniju preko Koluvijine firme, a potom u Holandiju i druge države u kojoj je dozvoljena upotreba tog ulja“, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Aleksić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je jedan od čestih kontakata u imeniku Koluvije i ministar policije Nebojša Stefanović.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...