Miting podrške Vučiću u Nišu: „Stop krvavom scenariju“ (FOTO)

106

Nekoliko hiljada članova i simpatizera Srpske napredne stranke (SNS) danas je u centru Niša izrazilo podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i osudilo naslovnu stranicu nedeljnika NIN s Vučićem i snajperskom puškom i karikaturu lista Danas na sličnu temu.

Učesnici protestne povorke nosili su znake „STOP“ i transparente „Stop krvavom scenariju“ i „Đilase ne ubijaj Srbiju“.

Tokom protesta nije bilo govora, a čelnici Gradskog odbora SNS Niš su negirali da su organizovali skup, iako su članstvu danima stizali pozivi da učestvuju i dovedu rođake i prijatelje.

Poverenik Gradskog odbora SNS-a Zvezdan Milovanović rekao je agenciji Beta da je protest organizovan putem grupe na Fejsbuku „Stop krvavom scenariju“.

U tom pozivu su pitanja o tome „da li je medijska sloboda zveckanje oružjem“ i „da li je sloboda mišljenja pozivati na nečije ubistvo“.

U objavi je pisalo da „dok mi radimo i gradimo Srbiju i borimo se za bolju budućnost, drugi bi da nam ruše to što stvaramo“.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je običan čovek, jedan od nas. Radi i gradi, kao i svaki drugi, normalan građanin Srbije. Nekima to smeta. Neki bi da snajperom zaustave Srbiju, zaustave budućnost, zaustave tebe. Upamti! Snajper nije okrenut samo u predsednika Srbije, okrenut je i ka tebi“, piše u pozivu na Fejsbuku u grupi „Stop krvavom scenariju“.

Za današnji protest nije bilo zvanične najave, ni poziva medijima.

Povod je bila je povučena naslovna stranica NIN-a, na kojoj je tekst o poslovima s izvozom oružja bio ilustrovan fotografijom s jednog sajma na kojoj je Vučić ispred snajpera. Potom je u dnevnom listu „Danas“ objavljena karikatura na kojoj je predsednik Srbije prikazan kako se s metom na grudima, namešta ispred cevi puške.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...