Šapić: Neko mora da pokaže da postoji drugačiji način političke borbe

169

Predsednik Opštine Novi Beograd i lider Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić kaže za RTS da je prvi cilj stranke na narednim izborima da uđe u parlament, i da onda postavlja nove ciljeve.

Aleksandar Šapić je, gostujući u Jutarnjem programu, izjavio da neće biti lako napraviti zavidan rezultat, imajući u vidu da stranka postoji tek godinu dana.

Smatra da je odluka dela opozicije da bojkotuje izbore legitiman način borbe i da on nije direktno optužen od strane Saveza za Srbiju zbog odluke da učestvuje na izborima.

Ističe da je on već pet-šest godina samostalan u političkom životu i da je 2016. godine sa grupom građana pobedio na Novom Beogradu.

„Pobediti na Novom Beogradu takvu mašineriju kao što je SNS, znači da tu verovatno nečega ima, čim vam toliko ljudi daje poverenje“, ukazuje Šapić.

Iako je, primećuje Šapić, bojkot drugih stranaka nešto što mu matematičkki može odgovarati, njegova odluka o izlasku nije uslovljena njihovom.

Oni imaju legitimno pravo da se ponašaju kako misle da je za njih najsvrsishodnije, smatra lider Srpskog patriotskog saveza, ali bi voleo da svi izađu kako bi se utvrdila realna snaga.

Prvi cilj Srpskog patriotskog saveza je da uđe u parlament, i da onda postavlja nove ciljeve, poručuje Šapić.

Upitan kakvu kampanju očekuje s obzirom na velike podele, oštra sukobljavanja različitih političkih opcija, sinoćnju blokadu zgrade RTS-a, Šapić poručuje neće učestovati u širenju netrpeljivosti.

„Neko mora da pokaže narodu da postoji drugačiji način političke borbe“, zaključuje Šapić.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...