Umesto dosadašnih tri, Kurti će Srpskoj listi ponuditi samo jedno ministarsko mesto

82

Mandatar za sastav Vlade samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti ponudiće Srpskoj listi samo jedno ministarsko mesto, potvrdio je Srni izvor blizak Kurtiju.

Isti izvor navodi da će Srpskoj listi biti ponuđeno mesto ministra administarcije lokalne samouprave, a, ukoliko to odbije, Kurti planira da na ovu poziciju imenuje Srbina koji je na vanrednim parlamentarnim izborima nastupio mimo Srpske liste.

Srpska lista do sada je imala tri ministarske pozicije u Vladi samoproglašenog Kosova.

Srna saznaje da će novi Kurtijev kabinet imati jednog potpredsednika, a ministri po jednog zamenika.

Predsednici radikalnog albanskog pokreta „Samopredjeljenje“ i Demokratskog saveza Kosova, Aljbin Kurti i Isa Mustafa, usaglasili su sva pitanja koja se tiču sastava kabineta primijera i plana rada.

U zajedničkoj izjavi dostavljenom medijima nakon sastanka navodi se da je dogovoreno da nova privremena Vlada ima ukupno 12 ministarstava.

Na sledećem sastanku, koji bi trebalo da bude održan u ponedjeljak, 2. decembra, Kurti i Mustafa će razgovarati o sastavu kabineta i podeli ministarstava.

U saopštenju se dodaje da će u ponedeljak biti potpisan koalicioni sporazum između „Samoopredjeljenja“ i Demokratskog saveza Kosova, nakon čega će Kurti zatražiti od predsednika samoproglašenog Kosova da sazove konstitutivnu sednicu parlamenta.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...