Izbori će koštati više od milijarde

124

Za organizovanje parlamentarnih i lokalnih izbora naredne godine, u delu budžeta namenjenom Narodnoj skupštini, biće izdvojeno oko 1,2 milijarde dinara.

Najveći deo tog novca biće potrošen na stavku „naknade zaposlenima i ostali posebni rashodi“ koja će državnu kasu koštati nešto manje od 825 miliona dinara. Na izborni materijal biće potrošen 141 milion dinara, a gotovo isti iznos izdvojen je i za usluge po ugovoru. Za troškove putovanja rezervisano je sedam miliona dinara, dok je za stavku „stalni troškovi“ spremno 58 miliona.

U okviru sume predviđene za izbore nalazi se i 37 miliona dinara koji su planirani za obuku članova biračkih odbora. Način na koji će obuka biti organizovana još nije utvrđen jer je predlog i dalje na javnoj raspravi.

Osim na oko 8.500 biračkih mesta u Srbiji, na proleće naredne godina glasaće se i na 45 mesta u diplomatsko-konzularnim predstavništima u inostranstvu. Za organizovanje glasanja u dijaspori država je pripremila ukupno 5,6 miliona dinara. Budžetom je predviđen i trošak od 29,2 miliona dinara za podršku radu RIK.

Za rad Narodne skupštine tokom naredne godine, ne računajući trošak koji se odnosi na izbore, predviđeno je oko 2,1 milijarda dinara. Troškovi koji se odnose na rad poslanika iznosiće oko 660 miliona dinara.

Izvor Večernje novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...