Podignute optužnice u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

140

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnice protiv šest osoba koji se terete za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, prenosi Koha.

Optužnice su podignute protiv N.S, M.R, S.A, D.M, Z.J. i R.B. za krivično delo učešće u organizovanju organizovane kriminalne grupe, zloupotreba službenog položaja, podrška u izvršenju krivičnog dela, teško ubistvo, neovlaščeno posedovanje i upotreba oružja, odavanje službene tajne, zloupotreba zvanične dužnosti u sauzvršilaštvu i manipulacija dokaza, prenosi Kossev.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. ispred sedišta svoje GI SDP u Kosovskoj Mitrovici.

Protiv M.R, Z.V. i Ž.B. izdat je međunarodni nalog za hapšenje, s obzirom na to da se nalaze u bekstvu, a za i jedne i druge se navodi da deluju kao kriminalna grupa, organizovana sa strukturnom i grupnom hijerarhijom sa formalno definisanim ulogama koju vode optuženi M.R. i Z.V. i koja deluje od 2011. godine i nije nasumično formirana, te da svi optuženi deluju u kontinuitetu i sarađuju jedan sa drugim.

Do sada je javnosti bilo poznato sedam imena osumnjičenih u umešanost u ubistvo Ivanovića, i to – Marko Rošić i policajac Kosovske policije, Nedeljko Spasojević, koji se već godinu dana nalaze u pritvoru, zatim Dragiša Marković, takođe policajac KP koji je pušten iz pritvora u februaru ove godine, bivša bliska saradnica Olivera Ivanovića, Silvana Arsović, Rade Basara, još jedan policajac, potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić i Ž.B. koga su srpski zvaničnici identifikovali kao šefa operative Kosovske policije za Regiona Sever, Željka Bojića, što do sada nisu potvrdili kosovski istražni organi.

Izvor KoSSev
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...