Čanak: Nova zgrada RTV – Mirovićevo „Potemkinovo selo“

107

Zgrada Radio-televizije Vojvodine otvorena je 25. novembra iako još nije useljena, opremljena, niti potpuno spremna za rad, i kao Potemkinovo selo služi isključivo radi političke promocije pokrajinske administracije i Igora Mirovića lično, ocenio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, prenosi Danas.

Čanak navodi da Mirović dobro zna da televiziju ne čini samo zgrada, pa je zatražio da odgovori kada će zgrada biti potpuno završena, kada će biti instalirana oprema i nameštaj, a na kraju kada će se u studijima na Mišeluku ponovo snimati i emitovati program.

Lider LSV podseća da je zgrada RTV srušena pre 20 godina upravo zahvaljujući politici čiji je Mirović bio promoter, pa je zato njegova obaveza bila da tu zgradu i napravi, useli i opremi.

„Bilo bi časno da je to uradio ćutke, bez velike pompe. Umesto svega toga, Mirović je napravio lažno otvaranje. I to na dan falsifikovanog prisajedinjenja”, dodaje Čanak.

Vođa LSV ističe da je zgrada RTV Vojvodine poslužila i služiće još, kako bi „pokrila“ četiri godine u kojima „Igor Mirović nije bio u stanju da, uprkos svojoj političkoj poziciji, obezbedi donošenje Zakona o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine, koji je punih usta najavljivao na početku mandata“, kao i da zamaže oči građankama i građanima Vojvodine, da pomisle da je barem nešto urađeno u njegovom mandatu za Vojvodinu i progutaju činjenicu da će budžet grada Beograda biti upola veći od vojvođanskog.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...