Lutovac: Hteli su raspisivanje „nekih drugih izbora“

120

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da „nema sukoba“ među članovima DS, odnosno da postoji „ogromna većina koja podržava zvaničnu politiku stranke i manjina koja ima pristup pre svega režimskim medijima i koja stvara utisak podela“.

Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, Lutovac je rekao da je na subotnjoj sednici Glavnog odbora DS pokušan „puč“ u stranci, odnosno da je pokušana „preraspodela snage i moći tako što bi se organizovalo prebrojavanje da li postoji kvorum“.

„Od 183 prisutna člana Glavnog odbora, sednicu je napustilo manje od njih 20. Kvorum je postojao, prisustvo 163 člana je utvrđeno imenom i prezimenom. Pokušaj puča je potpuno neuspešan a ishod je da ogromna većina članova GO, a još veća u članstvu, podržava zvaničnu politiku stranke“, kazao je Lutovac.

Predsednik DS je ocenio da su oni članovi Glavnog odbora koji su na sednici u subotu tražili utvrđivanje kvoruma, hteli time da idu ka sledećem koraku, a to je, kako je rekao, „raspisivanje nekih drugih izbora“.

Božović „šokiran“: Raspušteno 70 odbora DS širom Srbije

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...