Zelenović: Vučić da se “dozove pameti, ako je to još moguće”

81

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić organizuje lažne „spontane“ skupove podrške samome sebi, a da zapravo time izaziva građanske sukobe.

„Na skupovima podrške samome sebi u Nišu i Kruševcu, naciljao je Dragana Đilasa kao metu. Sutra će meta biti neko drugi, svako ko se osmeli da progovori o finansijskim zloupotrebama vlasti i torturi koja se sprovodi nad svakim ko drugačije misli. Na te skupove, na silu, autobusima, pod pretnjom otkazima, Vučić dovodi zaposlene u državnim službama i javnim preduzećima. Ni oni ne znaju tačno zbog čega su došli, ali im je rečeno da nešto moraju da viču, skandiraju i prete“, naveo je Zelenović u saopštenju.

On je ocenio da Vučić „stavlja na panj glave svojih političkih protivnika“ i da je samo pitanje trenutka kada će se u ime vlasti pojaviti „neki pomahnitali dželat i tada će zemlja skliznuti u katastrofu“.

„Pozivam Vučića da se dozove pameti, ako je to još moguće, i da prekine sa stvaranjem atmosfere mržnje i podsticanja građanskih sukoba. Pozivam Vučića da stvori uslove za normalan politički život i slobodne i poštene izbore jer je i u njegovom interesu da sa vlasti ode na miran način i na izborima. Svako dobronameran zna da je ovakav siledžijski način vladavine neodrživ, da je neodrživo stanje da u evropskoj zemlji u 21. veku vlada čovek koji se svakodnevno davi u aferama nelegalne trgovine oružjem i proizvodnje narkotika u režiji svog najbližeg okruženja“, zaključio je Zelenović.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...