Zorana Mihajlović: Šešelj “džuboks vojvoda” – napada kad mu plate

101

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da je lider SRS-a Vojislav Šešelj još jednom pokazao da je reč o “džuboks političaru“ koji napada samo one za koje mu neko plati.

“Ovog puta očigledno je da zastupa stavove onih malobrojnih kompanija za trgovinu naftom i naftnim derivatima koje ne žele da rade po zakonu“, kaže Mihajlovićeva povodom pitanja koje je Šešelj postavio predsednici Vlade Srbije tokom zasedanja Narodne skupštine, a tiče se sprovođenja Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ona podseća da je Zakon o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama usvojen još 2010. i od tada su počeli da teku rokovi da firme koje koriste usluge vodnog transporta, uključujući i naftne kompanije i njihove prevoznike, usaglase svoje poslovanje sa odredbama zakona.

“Razumevajući situaciju i potrebe svih učesnika na tržištu nafte i derivata nafte, već dva puta je produžavan rok za usaglašavanje njihovog poslovanja sa odredbama zakona, a u prethodnih devet godina Ministarstvo je pružalo stručnu pomoć i podršku kompanijama iz naftnog sektora da urede svoj pravni status u skladu sa zakonom”, dodaje ona, rečeno je u saopštenju.

“Činjenica je da ne postoji nikakva umešanost Ministarstva koje vodim ni u kakav kriminal i šverc goriva, kako to tvrdi ‘džuboks vojvoda’ Šešelj, jer kompanija koju je naveo, kao i ogroman broj kompanija koje se bave trgovinom i skladištenjem nafte, rade po zakonu. Činjenica je takođe da postoje još najmanje dve firme koje odbijaju da posluju po važećem zakonu i po svoj prilici Šešelj brani njih”, kaže Mihajlovićeva.

Ona ističe da “kompanije koje na ovaj način pokušavaju da ostvare svoje interese i nastave da pljačkaju državu treba da znaju da to više neće moći da rade jer će svako nelegalno poslovanje biti kažnjeno u skladu sa zakonom”.

Šešelj optužio Zoranu Mihajlović za umešanost u aferu s trgovinom naftom

Izvor Danas Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...