Jovanović: Pokret „Metla 2020“ doneće odluku o bojkotu nakon raspisivanja izbora

156

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović kazao je danas da će pokret „Metla 2020“ odluku o bojkotu doneti kada izbori budu raspisani, ali da bojkot ne smatra dobrim načinom za smenjivanje aktuelne vlasti.

Jovanović je Radio-televiziji Vojvodine rekao da nema dobrih uslova za izbore, kako je kazao, „nema dileme da su uslovi užasni“ i dodao da nije lako izaći na izbore, ali da će odluku doneti u dogovoru sa svim članovima pokreta kada izbori budu raspisani.

Na pitanje da li je taj pokret „desno, levo ili ili je pokret centra“, Jovanović je kazao da je „desni centar“, ali je dodao da tu podelu smatra „prevaziđenom“ jer je reč o pokretu koji je oformljen grupom nezadovoljnih građana.

Jovanović (DSS): Plašim se da će se opozicioni bojkot izbora završiti kao jedno veliko ništa

Po njegovim rečima, taj pokret čine ljudi koji su sveži i koji nemaju „burnu političku prošlost“ i koji imaju volju da „nešto menjaju“.

„Mi se ne borimo samo protiv aktuelne vlasti, već je to borba protiv političkog sistema u kom jedna osoba ima svu moć“, naglasio je Jovanović.

Član pokreta „Starosedoci Kraljeva“ Ivan Matović, takođe član pokreta „Metla 2020“, kazao je u istoj emisiji da „nema logike bojkotovati lokalni parlament“ i istakao da se na lokalu izbori najverovatnije neće bojkotovati, jer to jedini način kako se može otići na lokalne medije i imati uticaj na neke građanima važne stvari.

Pitanje da li su oni kao pokret „bliži lideru Srpske desnice Miši Vaciću ili predsedniku Pokreta slobodnih građana Sergeju Trifunoviću“ sagovornici su ocenili kao teško, a Matović kazao da sa Vacićem „ne bi sedeo za istim stolom“.

 

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...