Od 15. decembra BG vozom i do Lazarevca (FOTO)

138

Žitelji Lazarevca će od 15. decembra do prestonice i obratno moći da koriste BG voz. Javno preduzeće „Beogradski metro i voz“ uvodi šest polazaka iz ove prigradske opštine do Resnika i Ovče, a isto toliko i povratnih polazaka radnim danima, a jedan manje vikendom.

Putovanje će do Resnika trajati oko 45 minuta, do stanice Karađorđev park oko sat, a 72 minuta do Ovče.

Da će u decembru biti uvedena linija BG voza do Lazarevca, najavljeno je još proletos. Nova trasa BG voza saobraćaće na relaciji Lazarevac – Resnik – Ovča.

Polasci iz Lazarevca radnim danima su: 6.08, 7.49, 11.08, 14.00, 16.50, 18.40, a vikendima i državnim praznikom polazak u 14.00 ne saobraća. Do Ovče se polazi u 6.08 i 11.08. Samo do Resnika idu vozovi sa polaskom u 7.49, 14.00, 16.50, dok se u 18.40 ide do Prokopa.

Prvi polazak za Lazarevac je iz Prokopa u 4.47, drugi voz polazi iz Resnika u 6.30, treći direkto iz Ovče ide ka Lazarevcu i kreće u 7.50, onda iz Resnika u 12.30 a taj polazak ne saobraća vikendom i državnim praznikom. Peti polazak je direktno iz Ovče u 14.50, a šesti iz Resnika u 17.40 časova.

Screenshot

Kako bi stigli do Resnika i uhvatili polaske ka Lazarevcu, građani mogu da koriste liniju BG voza od Ovče do Resnika, a onda da presednu u Resniku, ako voz ne ide pravo ka njihovoj opštini. Tako isto i iz Resnika mogu da presednu i stignu do Ovče, odnosno do Batajnice ukoliko presedaju na stanicama Karađorđev park i Vukov spomenik na liniju BG voza koja saobraća na relaciji Ovča – Batajnica.

Voz od Lazarevca do Resnika staje na stanicama: Vreoci, Stepojevac, Leskovac (Kolubarski), Barajevo centar, Bela Reka. Nova linija značiće tako i meštanima ovih naselja, pogotovo građanima Barajeva, koji takođe dobijaju vezu sa centrom grada, i koji će za 40 minuta stizati do Karađorđevog parka.

Linija BG voza od Mladenovca do Resnika uvedena je početkom septembra. I od 15. decembra imaće tri polaska od Mladenovca do Beograd-centra, i tri polaska iz Beograd-centra do Mladenovca. Putnici na ovoj liniji takođe mogu da presednu u Resniku na druge linije BG voza kako bi stigli do Karađorđevog parka ili Vukovog spomenika. Novina je samo da se sada ukida stanica Vlaško Polje.

Na polascima BG voza važe „bus plus“ pretplatne karte. Putnici ih validiraju na ulasku u železničku stanicu, na mestima gde su validatori postavljeni. Nove sprave za očitavanje karata nedavno su proradile i na ulazu u stanicu Vukov spomenik. Na stanicu može da se uđe i kada putnik plati vremensku kartu sa nepersonalizovanom karticom.

Izvor Večernje novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...