Babić koji je „podneo ostavku“ i na današnjem potpisivanju ugovora za izgradnju koridora

597

Iako je v.d. direktora „Koridora Srbije“ Zoran Babić 1. februara 2019. godine podneo neopozivu ostavku na funkciju prvog čoveka tog preduzeća, Vlada ni deset meseci kasnije nije tu ostavku konstatovala, a Babić je nastavio da se pojavljuje na javnim događajima, pa je tako danas u Predsedništvu Srbije prisustvovao potpisivanju komercijalnog ugovora o izgradnji Moravskog koridora.

Ugovor je potpisan u prisustvu predsednika države Aleksandra Vučića, ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović i predstavnika konzorcijuma „Behtel-Enka“.

Kako javlja N1, nakon potpisivanja ugovora, nije bilo moguće ni predsedniku Srbije ni potpredsednici Vlade Srbije postaviti pitanje, a Zoran Babić nije želeo da daje izjave medijima.

Babić je saopštio 1. februara da podnosi nepozivu ostavku, nakon saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, u kojoj je stradala Stanika Gligorijević. Babić se nalazio u kolima koja su je usmrtila.

„Izgubljen je jedan ljudski život. Za mene, kao čoveka, sasvim dovoljno da više ne obavljam funkciju na kojoj sam zatečen u momentu teške nesreće. Iako sam bio samo saputnik, za mene kao čoveka, to je dovoljan razlog da više ne obavljam funkciju vršioca dužnosti direktora Koridora Srbije“, saopštio je tada Babić.

Babić i dalje mesečno prima 153 hiljade dinara, javio je ranije nedeljnik NIN. Za deset meseci, koliko je prošlo od podnošenja ostavke, Babić je poreske obveznike koštao preko 1,5 miliona dinara, jer se Koridori finansiraju isključivo dotacijama i subvencijama iz državne kase.

NIN je postavio pitanja zašto Vlada Srbije do danas nije konstatovala ostavku v.d. direktora Koridora i zašto Babić i dalje upravlja ovim javnim preduzećem, ali nisu dobili odgovore od nadležnih.

Izvor N1, NIN
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...