Jovanović: Vesić “definitivno obesmislio” gradonačelnika

94

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović je danas izjavio da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, kršeći Zakon o glavnom gradu i Statut Beograda, nametnuo Beogradu svog pravobranioca, čime je Zorana Radojičića „definitivno obesmislio kao gradonačelnika“.

Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke, naveo je da je Vesić uoči poslednje sednice gradskog parlamenta dostavio „formalni predlog za imenovanje gradskog pravobranioca koji je on lično potpisao, iako je to ekskluzivna nadležnost gradonačelnika“.

Pošto gradski pravobranilac ima važnu ulogu u očuvanju zakonitosti rada i borbi protiv korupcije, tako da je nelegalno i neprihvatljivo da bilo ko osim gradonačelnika formalno predlaže njegovo imenovanje, smatra Jovanović.

On je rekao da „Vesić uzurpira funkciju gradonačelnika i potpisuje dokumenta koja ne bi smeo“, rekao je Jovanović i naveo da Član 51. Statuta „jasno propisuje da zamenik može odmenjivati svog šefa samo u slučaju njegove odsutnosti ili bolesti“, saopštio je SZS.

Zato je Jovanvić zatražio od Radojičića da se odmah izjasni da li je „odsutan, bolestan, ucenjen ili prosto ne želi da obavlja funkciju gradonačelnika i da u tom slučaju uradi jedinu časnu i logičnu stvar – momentano podnese ostavku“, a u suprotnom treba „momentalno smeniti njegovog uzurpatora“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...