Kažnjen zbog izjave o Račku: Bivši kosovski ministar iz Srpske liste osuđen na dve godine zatvora

122

Bivši ministar administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova Ivan Todosijević osuđen je danas u Osnovnom sudu u Prištini na dve godine zatvora zbog „podsticanja na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju“.

Kako je za portal Kossev potvrdio Todosijevićev advokat Nebojša Vlajić, bivši ministar kosovske vlade iz Srpske liste je osuđen zbog izjave koju je dao u Zvečanu povodom 20. godišnjice NATO agresije na Jugoslaviju.

„Povod za agresiju na našu zemlju bila je takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak, a upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine na svom radnom mestu. Svoj krvavi pir nastavili su i tokom agresije, a nakon toga i dolaskom takozvane mirovne misije na Kosovo i Metohiju“, izjavio je tada Todosijević.

Todosijevićev advokat Nebojša Vlajić rekao je RTS-u da presuda nije pravosnažna i da će se žaliti Apelacionom sudu.

„To pokazuje kakvo je stanje ljudskih prava manjina na Kosovu i Metohiji. Nemaju pravo da išta kažu što se ne sviđa vlastima. Kažnjava se navodni verbalni delikt što nije rađeno ni u vreme komunizma“, ocenio je Vlajić.

Izvor Beta, RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...