Mića Jovanović se predomislio: Prevaren sam, odustajem od prodaje Megatrenda

164

Mića Jovanović za Prva TV i B92 kaže da je prevaren i da odustaje od prodaje Megatrend univerziteta.

Redakciji Prve TV i Univerzitetu Megatrend javili su se ljudi koji su izdavali stambeni i poslovni prostor dr Dejanu Đorđeviću, kupcu Megatrenda. Prema njihovim rečima, dr Dejan Đorđević im je ostao dužan, od nekoliko stotina do nekoliko hiljada evra.

Mnogi od njih se pitaju odakle mu 56 miliona evra da kupi univerzitet, a Mića Jovanović kaže da je nasamaren.

„Tokom dana ću pokušati da se vratim u svoj kabinet. Razgovaraću sa advokatima da se raskine ugovor. Priznajem da sam ispao naivan. Univezitet je pretrpeo veliku moralnu štetu. U naredom periodu ću pokušati finansijski da ga stabilizujem“, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, prodaja nije bila fiktivna, već stvarna.

Mića Jovanović prodao Megatrend: “Povlačim se, neću ni da živim ovde”

Jovanović naglašava da Đorđević nije ispunio nijednu obavezu iz ugovora i da će taj ugovor biti raskinut.

„Ništa od para nismo videli, ni ja ni zaposleni. Kadar je počeo da se rasipa“, rekao je Jovanović.

Prema Jovanovićevim rečima, on će danas da se vidi sa Dejanom Đorđevićem.

„Gospodin Đorđević se u katastru nije uknjižio kao vlasnik zgrade, kao ni u Privrednom sudu kao vlasnik univerziteta. Danas ću se videti sa njim. Ako gospodin Đorđević ne bude želeo da sporazumno raskine ugovor, to ćemo mi uraditi jednostrano“, rekao je Mića Jovanović.

Podsetimo, Jovanović je ranije i za „Danas“ rekao da prodaja Megatrenda nije bila fiktivna i tvrdio je da je sa Đorđevićem pregovarao skoro 18 meseci. Jovanović je tada rekao da je pregovore vodio isključivo sa Đorđevićem i dodaje da nije uspeo da utvrdi da li je on na čelu konzorcijuma nemačkih fondova EFAS ili neko drugi, ali da je siguran da Đorđević u tom fondu ima neku funkciju.

Dodao je i da od prodaje Megatrenda nije dobio ni dinar, već je Đorđević deponovao 30 miliona evra na takozvani eskrou račun, koji je garancija da će ugovoreni posao biti završen. Na komentar novinara Danas da je prilično lakoverno ušao u celu priču i da je neobično što nije tražio čvrste garancije, Jovanović je odgovorio da je „možda reagovao malo ishitreno“, pošto se našao na meti napada nekih medija.

Na fakultetima u okviru Megatrend univerziteta trenutno studira između 10.000 i 12.000 studenata.

Izvor B92, TV Prva
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...