Potpisan ugovor o izgradnji Moravskog koridora, to će biti najširi auto-put u Srbiji (FOTO)

240

Komercijalni ugovor o izgradnji Moravskog koridora, jedne od najznačajnijih saobraćajnica, koja će povezati centralnu Srbiju, jug i zapad, i koridore 10 i 11, potpisan je jutros u Predsedništvu Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon potpisivanja ugovora poručio da auto-put znači bolji život za građane u Moravičkom, Raškom i Rasinskom okrugu.

„Auto-put znači bolji život, to je auto-put o kome su ljudi sanjali decenijama, čekali da se nešto dogodi, verovali da je moguće da ga neko izgradi, a sada se dešava. Srećan sam zbog ugovora, krenuće gotovo odmah da se gradi“, rekao je Vučić.

Istakao je da će to biti najširi auto-put u Srbiji – za 0,8 metara širi od ostalih, kao i da je u pitanju digitalni auto-put.

Potpisivanju ugovora prethodio je sastanak predsednika Vučića sa predstavnicima kompanije „Behtel Enka“, strateškog partnera za ovaj projekat, kojeg je Vlada Srbije izabrala na osnovu javnog poziva.

Moravski koridor, odnosno auto-put Pojate – Preljina, gradiće se u dužini od 112,3 kilometra, regulisaće i vodotoke Morave kojima prolazi, ali i dati novu šansu velikom broju industrijskih zona planiranih duž njega.

Povezaće sve veće gradove centralne Srbije između Pojata i Čačka – Kruševac, Kraljevo, Trstenik, Vrnjačku Banju.

 

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...