Predsednik: „Zastrašujuća“ odluka suda u Prištini

109

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas kao „zastrašujuću“ odluku suda u Prištini kojom je bivši ministar administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova iz redova Srpske liste, Ivan Todosijević prvostepeno osuđen na dve godine zatvora zbog izjave u kojoj je zbivanja u Račku 1999. godine nazvao lažnim zločinom.

Odgovarajući na pitanja novinara posle otvaranja početka radova na izgradnji autoputa od Šapca do Rume, Vučić je rekao da je Todosijević „časni Srbin iz Zvečana“ a da se u Račku 1999. godine radilo o „fabrikovanom zločinu gde je sve falsifikovao svetski hohštapler i prevarant Vilijam Voker“.

„To ću da ponavljam svakog dana pa da vidim ko će da nas osudi“, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je dodao da su prištinski mediji sinoć lažno proglasili mrtvom sekretaricu Olivera Ivanovića, Silvanu Arsović koja je ranije primljena u bolnicu pošto je saznala da je među optuženima za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative SDP.

„Ko zna kakve su sve manipulacije vršili i šta su sve pokušavali da urade u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića“, naveo je Vučić.

Bivši ministar administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova Ivan Todosijević osuđen je ranije danas u Osnovnom sudu u Prištini na dve godine zatvora zbog „podsticanja na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju“.

Kako je za portal Kossev potvrdio Todosijevićev advokat Nebojša Vlajić, bivši ministar kosovske vlade iz Srpske liste je osuđen zbog izjave koju je dao u Zvečanu povodom 20. godišnjice NATO agresije na Jugoslaviju.

„Povod za agresiju na našu zemlju bila je takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak, a upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine na svom radnom mestu. Svoj krvavi pir nastavili su i tokom agresije, a nakon toga i dolaskom takozvane mirovne misije na Kosovo i Metohiju“, izjavio je tada Todosijević.

Njegov advokat najavio je da će se odbrana žaliti na tu presudu.

Kažnjen zbog izjave o Račku: Bivši kosovski ministar iz Srpske liste osuđen na dve godine zatvora

Izvor Danas Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...