Obustava rada u poštama se nastavlja, ponuda Vlade i rukovodstva „uvredljiva“

150

Radnici pošte u Novom Sadu i širom Srbije ni danas se neće vratiti na svoja radna mesta jer razgovor sa Vladom i upravom pošte nije urodio plodom.

Kako za 021 kaže Tomislav Mandić glavni poverenik Samostalnog sindikata poštanskih radnika za Novi Sad ponuda koju su na jutrošnjem sastanku, koji je trajao gotovo četiri sata, dobili je uvredljiva.

„Vlada i rukovodstvo pošte su predložili totalno neprihvatljive uslove i procente za koje oni smatraju da su jedini izvodljivi i nisu ni delimično ispoštovali naš predlog oko povećanja koji smo mi kao radnici napravili u okviru budžeta preduzeća. Oni su nam ponudili izuzetno niske procente koji su praktično bili u prvoj ponudi i koji su njihov dogovor, a koji za nas poštare konkretno u dinarima iznose tri, tri i po hiljade i sa kojima mi ponovo nećemo doći ni do 40 hiljada plate. To ponovo nije ni približno republičkom proseku“, objašnjava Mandić.

On dodaje da je u okviru ponude predviđena i povišica istog procenta i za rukovodstvo preduzeća što je, prevedeno u dinare, za njih povišica od 15 do 20 hiljada. Novi sastanak je zakazan već za danas u 16 časova, ali Mandić ne veruje da će im na njemu biti predočeni drugačiji uslovi.

„Ukoliko ponuda bude približna onoj koju smo jutros dobili obustava se sigurno nastavlja do daljnjeg. Sa radom sigurno nećemo početi danas, a kako se situacija odvija bojim se da se ni sledeće nedelje nećemo vratiti na radna mesta“, navodi Mandić.

Podsetimo, poštari, kuriri i šalterski radnici Pošte Srbije obustavili su rad u utorak, 3. decembra, nakon što je istekao rok koji su, kada su odustali od štrajka u martu, dali Vladi i rukovodstvu za poboljšanje uslova na radu i povećanje plate.

U Pošti Srbije zaposleno je oko 15.000 ljudi, a nema zvaničnih podataka koliko je poštara i radnika u štrajku.

Izvor 021.rs
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...