Kompanija traži početnike – plata oko 1.300 evra za osam sati spavanja

164

Zaposleni ljudi širom sveta obično iznose osnovne prigovore na posao koji rade, da nisu dovoljno plaćeni, da rade previše i da su konstantno neispavani.

Međutim, jedan indijski startup demantovaće ove prigovore, prenosi B92.

Naime, oni nude platu za – spavanje. „Wakefit“ je startup koji se bavi zdravim spavanjem i odmorom, odnosno dušecima koji to omogućavaju.

Ta kompanija traži početnike koji bi spavali na poslu osam sati, 100 dana za redom. Za taj „težak“ posao biće plaćeni oko 1.300 evra.

Prema propozicijama, idealni su kandidati oni „koji se osećaju prijatno u okolini koja je sve samo ne užurbana i mogu da zamisle i predlože strategije s kojima će i oni i ostali članovi njihovog tima zaspati što dublje i spavati što duže“.

Ako uspeju da dokažu ljubav za prijatno leškarenje, mirnu okolinu, popodnevni odmor i ljubav prema toplom domu, te karakteristike posebno će se vrednovati.

Osnovni zahtev za dobro obavljanje ovog posla je gotovo fanatična želja i sposobnost da zaspiš bilo kad i bilo gde. Od osobe se očekuje još jedno: da voli da provodi vreme u svojoj luckastoj pidžami.

Jedan od uslova koji svakako treba zadovoljiti: nema preterivanja s televizijom i serijama, kompjuter za vreme radnog vremena nije dozvoljen. Prednost imaju osobe koje mogu vešto da ignorišu najrazličitije poruke i notifikacije na pametnom telefonu. Oni koji hrču su isključeni.

Cela priča o ovom poslu zapravo se svodi na posmatranje obrazaca spavanja na novoj liniji dušeka koje je napravio ovaj startup.

Ne samo da će posmatrati san, njegovu dubinu i kvalitet pre i posle isprobavanja novog proizvoda, već će ponuditi i savetovanje za one koji imaju problema sa spavanjem.

Wakefit je kompanija koja se u Indiji, pa i u svetu, već proslavila predlogom da se u indijskim kancelarijama naprave prostorije za brzi popodnevni odmor, kratko spavanje nakon ručka, jer je istraživanje koje su sproveli otkrilo da 86 posto Indijaca veruje da bi nakon takvog kratkog odmora bili produktivniji.

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...