Kovačević: Bojkot “žulja vlast”, izbori će biti šarada

83

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je „bojkot žulja vlast“, što se najbolje vidi po tome da režim najoštrije napada one koji su se izjasnili da će ignorisati sledeće izbore, piše Danas.

„Jednako tako, ovo što će kao ’opozicija’ izaći na izbore, manje napada režim nego nas. Klasičan srpski paradoks. Nešto je tu nelogično. Valjda su Vučiću protivnici oni koji izlaze na izbore, valjda je izbornoj opoziciji protivnik Vučić? Valjda…“, rekao je Kovačević u intervjuu za „Nedeljnik“.

Kovačević je dodao da će izbori biti šarada u kojoj će „svi bilbordi od Vršca do Vranja biti njihovi“, sa jednim likom koji personifikuje zlatno doba, svi udarni termini na svim televizijama „opet njegovi“.

„Opet će se glasovi kupovati za ’crvenu’ i flašu ’pelinkovca’, opet će biti peglani i slikani listići, opet dupli spiskovi, džipovi bez tablica, opet uzorne komšije koje će vam zvoniti na vrata da pitaju ’komšija, jeste li glasali, a za koga, moliću’, opet krađa prilikom brojanja… Tu i tamo udrobiće se nešto u pomije da se pređe cenzus“, naveo je Kovačević.

Upitan kako bi nekome ko nije upoznat sa njegovom „Velikom dramom“ objasnio to što njegov roman počinje time što „Vučić dobija Orden Svetog Save od patrijarha, za obnovu crkve koju je sam srušio“, Kovačević je odgovorio da je „maestro slučaj veliki čarobnjak“.

„Dešavalo mi se i ranije da mi anticipacije sasvim slučajno budu tačne, ali ovo stvarno pripada fantastici. U vreme kada je ’Velika drama’ sa tim motivom napisana, Vučić na koga vi mislite bio je ambiciozni radikal spreman da ubije sto Muslimana za jednog Srbina. Slava Bogu, pa je od te političke matrice bar naizgled odustao. Ali kome ćemo praštati ako ne ludoj i nepromišljenoj mladosti. Kako svojoj tako i tuđoj. Mislim da je sadašnji predsednik taj orden zaslužio koliko i Jevrejin koji je u sinagogi ubio rabina krmenadlom“, rekao je Kovačević.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...