Radulović: Izbori sa manje od 40 odsto izašlih – nelegitimni

83

Predsednik Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović ocenio je da bi skupština formirana nakon izbora sa izlaznošću nižom od 40 odsto birača bila nelegitimna.

„Bojkot je borba za fer i poštene izbore. Prava opozicija, a to su Savez za Srbiju, Pokret slobodnih građana i Dosta je bilo, mora da istraje u pretnji bojkotom“, kazao je on tokom svog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, a saopštio je DJB.

Radulović je istakao da Evropska unija zna da bi izbori sa izlaznošću nižom 40 odsto bili nelegitimni te zato „pokušavaju da sruše bojkot“ jer, kako obrazlaže, EU od predsednika Srbije Aleksandra Vučića „očekuje da završi pitanja Kosova i naseljavanje migranata“.

On je dodao da su izborni uslovi u Srbiji potpuno neregularni, da se vlast obračunava sa opozicijom, „koristeći u tom obračunu sredstva koja izlaze iz okvira pristojnosti, dostojanstva i bezbednosti, ali i sve potencijale javnih resursa i službi, kao i sredstva iz budžeta.

Radulović je ocenio da suverenistički pokreti jačaju „svuda u svetu“ te da im se treba pridružiti „ukoliko želimo da se iščupamo iz kandži globalizma“, ali da vlast u Srbiji služi „globalizmu i bankarskom kolonijalizmu“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...