Đilas: Treba reći da smo pogrešili, udaranje zastavom o staklo nije kucanje na vrata

201

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da je ideja organizatora subotnjeg protesta „Jedan od pet miliona“ u Beogradu bila „kucanje na vrata“ Skupštine Srbije, a „ne bilo kakav upad“.

„Naravno da Maja Gojković i Ana Brnabić lažu kada kažu da su demonstranti hteli na silu da uđu u zgradu parlamenta“, napisao je Đilas u izjavi.

On je međutim ocenio da je bilo greška udaranje pritom državnom zastavom u staklo prozora skupštinske zgrade, o čemu su objavljene fotografije.

Brnabić o incidentu ispred Skupštine: Pokazatelj kako žele da se domognu vlasti

„Kažimo jasno i glasno da se udaranje državnom zastavom o staklo ne može nazvati kucanjem na bilo koja vrata. I da smo pogrešili“, poručio je Đilas.

U saopštenju je pozvao da se nastavi „razotkrivanje kriminalnih i štetočinskih poteza ove vlasti“ i predlaganje „šta treba raditi da bi ljudi sutra zaista živeli bolje“.

Dačić osudio incident ispred Skupštine

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović je takođe izjavio da je cilj učesnika u protestu „Jedan od pet miliona“ nije bilo nasilje, već „vraćanje otete države i institucija narodu“, te da su zato u subotu uveče demonstranti „kucali na vrata“ Doma Narodne skupštine Srbije u Beogradu.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je osudila pokušaj prilaska demonstranata sa skupa „Jedan od pet miliona“ ulazu u Dom Narodne skupštine Srbije u subotu uveče, uz guranje sa obezbeđenjem, a osudi su se pridružilli premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji traži „reakciju državnih organa“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...