Mihajlović: Nasilje svaki put kada Obradović pokuša da preuzme protest (VIDEO)

206

Predstavnici vlasti osudili su incident ispred ulaza u Skupštinu Srbije koji se dogodio u subotu uveče tokom protesta „1 od 5 miliona“.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kazala je da je incident slika Saveza za Srbiju, a ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je da je lider Dveri Boško Obradović uvredio državnu zastavu.

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović osudila je incidente ispred Skupštine, napominjući da su oni slika Saveza za Srbiju.

„Sinoćni incidenti ispred parlamenta nisu slika Srbije, ali jesu slika Saveza za Srbiju, jer kad god protest preuzme Boško Obradović, imamo incidente i nasilje. Zaboravljaju, međutim, da se u demokratiji vlast ne osvaja upadima u institucije i nasiljem, nego glasanjem na izborima“, navela Mihajlovićeva u saopštenju za javnost.

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je lider Dveri Boško Obradović uvredio državni simbol – zastavu Srbije.

„Boško Obradović nije prvi ljotićevac koji je pokušao da ponizi Skupštinu Srbije, ali je prvi koji je za to pokušao da iskoristi zastavu Srbije. Ni jedan neprijatelj Srbije se ne bi setio da tako uvredi simbol svih Srba. Izgleda da su to Obradovića naučili stranci kada su sa njim dogovarali da pomeraju izbore i dele vlast bez građana Srbije“, izjavio je ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, komentarišući pokušaj Boška Obradovića da zastavom otvori vrata Narodne skupštine.

Prethodno je predsedica parlamenta Maja Gojković osudila pokušaj učesnika protesta „Jedan od pet miliona“ da uđu u parlament.

Ispred Skupštine Srbije došlo je do guranja između demonstranata i obezbeđenja, u toku 53. protesta „Jedan od pet miliona” u Beogradu, ali je šetnja ubrzo nastavljena ka Trgu republike.

Okupljeni demonstranti ispred Skupštine Srbije su skandirali „Ustanak“ i „Gotov je“, a među njima je u prvom redu bio lider Dveri Boško Obradović.

Prostor kod ulaznih vrata Skupštine potpuno je bio ispunjen učesnicima protesta koji su dovikivali ljudima na vratima da li „čuvaju“ (predsednicu Skupštine Srbije) Maju Gojković.

Do okupljanja učesnika protesta pred vratima Skupštine došlo je nakon poziva organizatora da se na njih „pokuca“, uz poruku: „Oslobodili smo Rektorat, oslobodićemo i Skupštinu“.

Kada su građani stigli do zgrade skupštine, gde su na poziv organizatora krenuli simbolično da pokušaju da provere da li institucije rade, grupu koju je krenula ka vratima, a koju je predvodio lider Dveri Boško Obradović, zaustavilo je obezbeđenje u civilu i u tim trenucima došlo je do guranja i manjih fizičkih nastraja.

Izvor N1, RSE
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...