Samoopredeljenje: Aljbin Kurti se ne plaši nikoga

89

Pokret Samoopredeljenje naveo je danas da se potencijalni kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti ne plaši nikoga, kako je istakao, „ni ratnih zločinaca, ni zločinaca mira, niti na Kosovu ili bilo gde drugo“.

U pisanoj izjavi Samoopredeljenja redakciji Kosovo Onlajn to je navedeno kao reakcija na medijske napise u Srbiji da se „Kurti plaši predsednika Srbije Aleksandra Vučića za pregovaračkim stolom“.

Đurić: Kurti „agresivno fokusiran“ na Vučića i Srbiju

Erzen Vranići, iz Sekretarijata za medije i komunikaciju Pokreta Samoopredeljenje, rekao je da se neće voditi tajni razgovori već, kako je naveo, dijalog o potrebama i pravima ljudi.

On je ukazao da postoje tri principa na kojima se zasniva politika Kurtija kako bi se „izlečila rana koja je otvorena propalim projektom oko razmene teritorija“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da je izjava mandatara za sastav kosovske Vlade Aljbina Kurtija „da ne želi da ga vidi za pregovaračkim stolom“ u pregovorima Beograda i Prištine, pokazatelj da Kurti hoće da se bavi kadrovskom politikom u Beogradu.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...