Udruženje „1 od 5 miliona“ obavestilo Maju Gojković: Cilj performansa nije bio upad u Skupštinu

181

Udruženje „Jedan od pet miliona“ je u saopštenju obavestilo predsednicu parlamenta Maju Gojković da „cilj performansa nije bio upad u zgradu Skupštine, već kucanje na vrata iste“.

Dodaju da poziv učesnicima da dođu do vrata nije potekao od lidera Dveri Boška Obradovića, već njihove aktivistkinje.

„Studentkinja iz Udruženja ‘1 od 5 miliona’ Tea Vukadin pozvala je građane da pokucaju na vrata Skupštine, kao što su to uradili i sa zgradom Rektorata, i da na taj način podsete da je to početak kojim su odneli jednu pobedu“, navodi se u saopsštenju Udruženja.

Dodaje se da je Boško Obradović jedan od mnogih koji su se odazvali i pošli za Teom Vukadin, a „nikako nije organizator ili kolovođa, kako ga režimski mediji etiketiraju“.

Udruženje podseća predstavnike medija da je na performans pozvala Vukadin, a da je student Srđan Marković više puta naglašavao kakva je akcija.

Mihajlović: Nasilje svaki put kada Obradović pokuša da preuzme protest (VIDEO)

 

„Pozivamo predsednicu parlamenta Maju Gojković da, pre nego što se oglasi po pitanju bitnih društvenih situacija, prvo sagleda situaciju objektivno i informiše se preko slobodnih, a ne samo režimskih medija“, , zaključuje Udruženje „1 od 5 miliona“.

Sinoć je tokom protesta u Beogradu došlo do incidenta kada je jedan demonstrant jarbolom od zastave pokušao da probije vrata od Skupštine, ali ga je obezbeđenje sprečilo.

Incident su osudili predsednica parlamenta i zvaničnici među kojima je premijerka Ana Brnabić.

Izvor N1, RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...