Velika novina u deset gradova Srbije: Aplikacija za zaposlene u javnoj upravi

175

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je danas da je pokrenulo aplikaciju „Oglasna tabla“, koju je u pilot fazi počelo da koristi deset gradova i opština u Srbiji.

Kako se u saopštenju navodi, aplikacija je namenjena za interno informisanje zaposlenih o reformi javne uprave i obaveštavanje o njihovim pravima, obavezama, kao i mogućnostima za usavršavanje i napredovanje, a sve u cilju, kako su istakli, bolje primene zakona i samim tim boljih usluga za građane.

Prve lokalne samouprave čiji će zaposleni biti korisnici aplikacije u test fazi su Sombor, Zrenjanin, Kruševac, Kragujevac, gradska opština Čukarica Beograd, gradska opština Savski venac Beograd, Bačka Topola, Ub, Lebane, gradska opština Palilula Niš.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić kazao je da su istraživanja javnog mnjenja, koja sprovodi to ministarstvo, pokazala da je tu komunikaciju potrebno unaprediti.

„Ovo je prvi ovakav projekat koji će službenicima pomoći u radu i obezbediti im potrebnu podršku“, rekao je Ružić.

U saopštenju se dodaje da će preko aplikacije službenici imati informacije o aktivnostima u okviru reforme javne uprave, kao na primer, „primena određenih zakona, mogućnosti stručnog usavršavanja, oglašavanje slobodnih radnih mesta“.

„Cilj je da boljim informisanjem zaposlenih utičemo i na kvalitet usluge koju dobijaju građani“, naveo je Ružić u pisanoj izjavi.

On je dodao da će lokalne samouprave imati i svoj lični kutak za njihovu opštinu u kome će moći da objavljuju informacije važne za njihove zaposlene, kao što je informacija o radnom vremenu, novoj sistematizaciji ili drugim odlukama lokalne samouprave.

Plan je da nakon test faze u tih deset gradova i opština, aplikacija tokom sledeće godine bude dostupna svim zaposlenima u javnoj upravi, navedeno je u saopštenju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...