Zelenović: Sledeće nedelje u Briselu opozicija će izneti svoje viđenje srpske „političke drame“

261

Jedan od lidera Saveza za Srbiju i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović rekao je da su pošteni izbori uslov koji će opozicioni lideri jasno obrazložiti u Briselu i da će u Evropskom parlamentu izneti svoje viđenje „političke drame“ u koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uveo Srbiju.

„Mi smo čvrsti u svojim stavovima i dobro je da ćemo imati priliku da o tome obavestimo evropske poslanike. Naš cilj je da na izbore izađemo, a to će se dogoditi kada zahtevi za fer izbore budu ispunjeni“, rekao je Zelenović za agenciju Beta.

On je kazao i da bi smenjivanje svih članova Saveta REM-a i izbor novih devet članova, oko kojih je „neophodno napraviti konsenzus“, predstavljalo suštinski početak pregovora o stvaranju uslova za slobodne izbore.

U Briselu će, kako je rekao, imati priliku da jasno kažu da režim gura Srbiju u „građanski sukob“, koji može imati „nesagledive posledice“.

„Nezapamćena hajka na sve koji kritički govore o vlasti, koja se sprovodi beskrupuloznim napadima na nezavisne medije, novinare, profesore, glumce, sudije, besramno držanje u kućnom pritvoru uzbunjivača Aleksandra Obradovića, kao i postojanje 230.000 građana Srbije koje vlast drži u ugovornom radnom odnosu u javnom sektoru i tako ih tera da sakupljaju kapilarne glasove i mobilizacija kriminalaca u izbornu mašineriju, stvaraju potpuno nepodnošljive životne uslove“, rekao je Zelenović.

Predstavnici Stranke slobode i pravde (SSP), Demokratske stranke (DS) i Zajedno za Srbiju (ZZP) sledeće nedelje u Evropskom parlamentu u Briselu govoriće o izbornim uslovima na tribini koju organizuje grupa Socijalista i demokrata.

Ispred Stranke slobode i pravde govoriće Dragan Đilas, Demokratsku stranku predstavljaće Dejan Nikolić, dok će ispred Zajedno za Srbiju govoriti Nebojša Zelenović.

 

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...