Božović: Rukovodstvo DS odmah trebalo da osudi Obradovićev performans

88

Nakon što je prošlo dva dana od kako je predsednik Dveri „zakucao“ na vrata Skupštine Srbije udarajući srpskom zastavom u njih, kao poslanik i član Demokratske stranke osećam potrebu ne samo da se u ime vrednosti i politike moje stranke ogradim od takvog načina borbe protiv Vučićevog režima, nego i da izrazim žaljenje i čuđenje što je rukovodstvo moje stranke napravilo očigledan previd pa to odmah nije učinilo, rekao je u pisanoj izjavi narodni poslanik DS Balša Božović.

„Ovakvi ‘performansi nasilja’ pomažu Vučiću više nego sva njegova mašinerija koju je aktivirao da bi se održao na vlasti, jer samo ojačavaju njegovu zamenu teza u kojoj pokušava svakodnevno da optuži opoziciju za sve ono što zapravo vlast čini i protiv čega se borimo. Mi nemamo prava da ostanemo nemi na to. I nemamo prava da ćutimo ni pred građanima, ni pred našim članstvom, zato ne sme da ispadne da ćutanjem podržavamo ono protiv čega se naša stranka uvek borila“, dodao je.

Božović je naveo da su protesti započeli kao odgovor na nasilje koje sprovodi režim Aleksandra Vučića.

„DS se ne bori protiv Vučićevog nasilja nasiljem i udaranjem zastavom o skupštinska vrata, a mlake osude drugih koji govore u ime koalicije u kojoj se DS nalazi nisu dovoljne. Znam da govorim u ime ogromne većine naših članova kada kažem da ne smemo više da dopustimo da branimo ovakve istupe, nego vrednosti za koje se 30 godina borimo i niko nema pravo da DS svojim ćutanjem ili odobravanjem uteruje u isti koš sa onima koji se na takav način bore za fer i poštene izbore“, smatra donedavni predsednik beogradskog odbora DS.

Dodaje da je Demokratska stranka uvek bila i ostaće najveći protivnik svega što Vučić predstavlja – njegovog sistema vrednosti, politike, šešeljevskih metoda i nasilničkog ponašanja.

„Demokratska stranka je bila i ostala demokratska i evropska alternativa svemu tome i ostaje privržena odbrani vrednosti demokratskog društva za koje se bori 30 godina. I zato nikakvi savezi ne smeju stajati na putu našoj osudi nasilničkog ponašanja, a pogotovo kada takvo ponašanje samo ojačava nasilničku vlast“, zaključuje Božović u izjavi dostavljenoj medijima.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...