Nova stranka: Saopštenje Agencije „direktno iz kabineta Aleksandra Vučića“

150

Nova stranka navela je da saopštenje Agencije za borbu protiv korupcije o tome da otac ministra policije Branko Stefanović nije ni vlasnik niti zaposlen u privrednom društvu GIM, predstavlja rečenicu sastavljenu „direktno iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

Ta stranka je navela da je ova ocena agencije predstavljena kao rezultat rada te agencije, koja protiv takvih slučajeva treba da se bori, kako je istakla, svim raspoloživim sredstvima.

„Vreme je da se aktivnom, doslednom borbom ovaj režim otera u političku istoriju, gde mu je i mesto, a istraga i pravda vrate u ruke pravosudnih organa kako bi svi navedeni primeri, na čelu sa duboko ukorenjenom korupcijom, zauvek ostali ružna prošlost jedne lepe zemlje kao što je Srbija“, navodi se u saopštenju.

Nova stranka je istakla da je na Međunarodni dan borbe protiv korupcije, njihova dužnost da „dignu glas protiv kriminala na svim nivoima“ i, kako su naveli, odupru „sistemskom urušavanja države“.

„Kako stoga apelovati na građane, na buduće generacije, da se uključe u borbu protiv korupcije, jer i ta, kao i svaka druga borba, mora krenuti od pojedinca, kada živimo pod režimom koji slične primere ne samo što ne kažnjava, već kriminalci budu nagrađeni mestom u vrhu vlasti“, upitala je Nova stranka.

Ta stranka je upozorila da je svaki dinar „otet korupcijom dinar manje u ionako istanjenim novčanicama građana Srbije“.

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je ranije danas da Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, nije ni vlasnik ni zakonski zastupnik, niti zaposlen po bilo kom osnovu u privrednom društvu GIM, kao i da nije bio angažovan u tom preduzeću na bilo koji način od njegovog osnivanja.

Nakon izvršene provere, zaključeno je i da kupovina naoružanja Krušika od strane privrednog društva GIM ne predstavlja sukob interesa ministra Nebojše Stefanovića, da ne može da utiče na nepristrasno i nezavisno vršenje javne funkcije ministra, te da ne postoji odnos zavisnosti koji funkcioner mora da izbegava pri vršenju javne funkcije, navodi se u saopštenju agencije.

Agencija za borbu protiv korupcije: Stefanovićev otac nije ni vlasnik ni zaposleni u GIM-u

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...