Revizor otkrio: U EPS-u povećali regres sa 36.298 na 50.000 dinara

982

Izveštajem o reviziji finansijskog izveštaja Javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije” za 2018. godinu državni revizor je utvrdio da je prošle godine povećan neto iznos naknada za topli obrok sa 200 dinara na 300 dinara dnevno, piše Politika.

Navodi se da je iste godine regres za korišćenje godišnjeg odmora zaposlenih povećan sa 36.298 na 50.000 dinara u bruto iznosu.

Takođe, od 2016. godine EPS zaposlenima isplaćuje nagradu – deo zarade po osnovu doprinosa zaposlenih poslovnom uspehu, od po 210 dinara u bruto iznosu za svaki radni dan, navodi se u ovom izveštaju.

Revizor je zbog još nekih utvrđenih nepravilnosti predstavnicima EPS-a dao 21 preporuku, između ostalog i da imaju obavezu da dostave izveštaj o otklanjanju utvrđenih nepravilnosti i dokaze o postupanju po datim preporukama.

U izveštaju revizora navodi se da, iako cilj ove revizije nije bio davanje mišljenja o usklađenosti poslovanja, kontrolom finansijskog izveštaja za prošlu godinu utvrđeno je, između ostalog, i da EPS nije postupio u skladu sa Zakonom o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava, jer je ovo preduzeće povećalo pojedine elemente zarade.

Izvor Politika
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...