Štrajk radnika Pošte – odbili ponudu Vlade o povećanju najnižih plata za 20 odsto

265

Predstavnici Vlade Srbije ponudili su radnicima Pošte na sastanku koji je održan u nedelju popodne, povećanje plate od 20 odsto za zaposlene sa najnižim primanjima. Radnici Pošte su na improvizovanom glasanju odbili tu ponudu, izveštava N1.

Predstavnici radnika Pošte kazali su za N1 da povišica od 20 odsto za kolege sa najnižim primanjima, u praksi znači pet do šest hiljada dinara više.

Radnici Pošte su se u međuvremenu okupili ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu, gde su na improvizovanom glasanju odbili ponudu Vlade.

Delegacija radnika Pošte je na novom sastanku u Vladi Srbije prenela zaključak radnika, a zgradu Vlade napustili su nešto posle 23 časa. Novi sastanak nije zakazan.

Uoči sastanka radnici su rekli da insistiraju na inicijalnom predlogu – da se zarade radnika Pošte podignu na nivo republičkog proseka od 54.000 dinara.

Podsećaju da su u martu prekinuli štrajk nakon što im je potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović obećao da će ispuniti dve trećine njihovih zahteva.

Rok za to je istekao 30. novebra, a nijedan zahtev nije ispunjen, zbog čega su radnici Pošte ponovo stupili u štrajk.

U Pošti Srbije zaposleno je oko 15.000 ljudi, a nema zvaničnih podataka koliko je poštara i radnika u štrajku.

U sredu su vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Mira Petrović i potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović razgovarali o stanju u tom preduzeću i planovima poslovanja kojima je predviđena povišica zarada od 10 odsto u 2020. godini, kao i bolji materijalni položaj zaposlenih sa najnižim primanjima.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...