Mihajlović: Izgradnja Moravskog koridora počinje 15. decembra

136

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da radovi na izgradnji Moravskog koridora, koji će povezati Koridor 10 i autoput „Miloš Veliki“, počinju 15. decembra.

Mihajlović je novinarima nakon sastanka sa gradonačelnicima i predsednicima opština kroz koje će prolaziti Moravski koridor i načelnicima okruga koje ovaj auto-put povezuje, rekla da je danas napravljen prvi zajednički dogovor u vezi s ovim projektom koji će povezati više od 700.000 ljudi u tri okruga.

„Očekujemo da za dve godine povežemo Кruševac sa Кoridorom 10, Кraljevo sa auto-putem ‘Miloš Veliki’ za oko tri godine, a da za četiri godine čitav auto-put od Pojata do Preljine bude završen. Znamo koliko smo imali problema na nekim prethodnim projektima i zato ne želimo da te greške ponavljamo nego da ovo bude primer kako treba da se realizuje jedan veliki projekat u Srbiji“, rekla je Mihajlović.

Direktor projekta Moravskog koridora Endi Milunzi iz kompanije „Behtel“ rekao je da je ova kompanija ponosna što je izabrana da realizuje ovaj projekat i da očekuje timski rad i efikasnu gradnju auto-puta koji je veoma važan za građane Srbije.

Prema rečima člana Uprave „Enke“ Ozgera Inala izvodjač – konzorcijum „Behtel-Enka“ učiniće sve projekat bude realizovan u dogovorenom budžetu i roku.

Načelnik Rasinskog okruga Branislav Vesić rekao je da će okrug i grad Кruševac biti dobri domaćini i da će pružiti svu podršku izvodjačima radova, kao i da će gradnja Moravskog koridora doprineti većoj zaposlenosti i bržem razvoju privrede.

Načelnik Raškog okruga Nebojša Simović rekao je da će načelnici okruga preuzeti odgovornost i voditi manje timove koji će raditi na realizaciji projekta.

Načelnik Moravičkog okruga Slobodan Jolović istakao je da Moravički okrug i grad Čačak izgradnjom Moravskog koridora postaju mnogo bolje povezani i da Čačak postaje treće saobraćajno čvorište u Srbiji nakon Beograda i Niša.

Gradonačelnica Кruševca Jasmina Palurović rekla je da izgradnja Moravskog koridora predstavlja ostvarenje višedecenijskog sna gradjana tog grada i da se nada da će se svi radovi odvijati po planu.

Sastanku su prisustvovali i gradonačelnici Čačka i Кraljeva, kao i predsednici opština Ćićevac, Varvarin, Trstenika i Vrnjačke Banje.

Dužina auto-puta Pojate-Preljina je 112,32 kilometra, a maksimalna dozvoljena brzina na ovom auto-putu biće 130 kilometara na sat. Planirana je izgradnja ukupno 11 petlji i još 130 objekata na trasi auto-puta, od čega 71 most, 23 nadvožnjaka, pet podvožnjaka i 31 propust.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...