Preminula čuvena pevačica benda Rokset (VIDEO)

526

Slavna Mari Fredrikson preminula je u 61. godini. Pevačica čuvenog sastava „Roxette“ od 2002. godine borila se sa tumorom.

„Mari Fredrikson najviše žali suprug Mikael Bolos i njihovo dvoje dece“, naveo je izvor švedskih novina Express.

„Sa velikom tugom obaveštavamo javnost da je jedna od naših najvećih i najvoljenijih umetnica preminula. Mari Fredrikson preminula je 9. decembra, ujutru, u apartmanu u kojem se lečila“, navodi se u saopštenju porodice.

Muzičarka, rođena u mestu Osjo u Švedskoj, formirala je 1986. pop rok duo Rokset sa Perom Gesleom. Najveći uspeh doživeli su krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina 20. veka.

Pre nego što su postali duo, Mari Fredrikson i Per Gesle su već bili uspešni solo izvođači u Švedskoj, međutim, kada su oformili „Roxette“ postali su nezaustavljivi, i „harali“ top-listama krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina.

Tako je recimo jedna od njihovih najpopularnijih balada, „Listen to Your Heart“ korišćena u gledanoj seriji „Mr. Robot“ kao i čuvenoj seriji „13 Reasons Why“.

Netflix-ov projekat o – ironično- glamuroznom svetu ženskog rvanja„The Glow“ ispraćen je pesmom „The Look“ a ista muzička podloga korišćena je i u tinejdžerskoj TV atrakciji „Kraljice vriska“( „Scream Queens“) .

Međutim, možda najpoznatiji „spoj“ je onaj filmski: milioni žena su plakale uz „It must have been love“ kao pesmu koja je obeležila ljubavnu priču Džulije Roberts i Ričarda Gira u kultnom filmu „Zgodna žena“.

Povodom obeležavanja 30 godina karijere, „Roxette“ su objavili reizdanje albuma koji ih je progurao na svetsku scenu.

Na tviteru se od pevačice oprostio i njen partner iz benda Per Gesl, naslovom jednog od njihovih najvećih hitova „Thing will never be the same“ (Stvari neće više biti iste).

 

Pevačica se prethodno lečila od tumora na mozgu koji joj je dijagnostifikovan 2002. godine. Zbog bolesti je ostala slepa na jedno oko i oštećen joj je sluh, a mesecima je i otežano pričala.

 

 

 

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...