Vučić sa predsednikom Grčke Pavlopulusom: Zahvaljujemo se na podršci teritorijalnom suverenitetu Srbije

99

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedikom Grčke Prokopisom Pavlopulusom u Atini i zahvalio na podršci koju Grčka pruža teritorijalnom suverenitetu Srbije, kao i na podršci na putu ka EU.

 

„Mi se zahvaljujemo na podršci teritorijalnom suverenitetu Srbije, i Srbija će uvek podržavati teritorijalni integritet Grčke“, rekao je Vučić tokom sastanka.

Govoreći o podršci na putu ka EU, on je pomenuo i zamerke na vladavinu prava koje, kako je naveo, iznose oni koji dolaze iz zemalja u kojima je vladavina prava lošija nego u Srbiji.

„Ponekad nam govore o vladavini prava i predstavnici zemalja u kojima je vladavina prava i lošija nego u Srbiji, ali mi sprovodimo reforme zbog naših građana i želimo da ih izvedemo do kraja da bi imali efikasnije pravosuđe i da bi se osećali slobodno“, rekao je Vučić.

On je zahvalio predsedniku Grčke što je tokom svog mandata uvek vodio računa o interesima Srbije i kazao da je siguran da će poseta srpskih zvaničnika Atini dati novi impuls već veoma dobrim međusobnim odnosima.

Predsednik Srbije očekuje da poseta bude i zamajac za dolazak novih investitora u Srbiju.

 

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...