Nakon razgovora sa evroposlanicima – SzS ostaje pri bojkotu izbora

116

Predsednik Narodne stranke i predsedavajući Saveza za Srbiju (SZS) Vuk Jeremić izjavio je posle razgovora s posrednicima iz Evropskog parlamenta da se „večeras završila iluzija“ o mogućem učestvovanju na izborima na proleće.

„Nema nikakve dileme da će SZS ostati pri odluci da bojkotuje izbore. Nastavićemo da se borimo za promenu izbornih uslova“, rekao je Jeremić i dodao da su poruku razumeli i evroposlanici.

„Što se tiče Saveza za Srbiju, ovo je bio poslednji sastanak u ovoj fazi borbe za fer i poštene izbore“, kazao Vuk Jeremić.

Dodao je da će sutrašnji sastanak s predstavnicima ostalih stranaka koje učestvuju u dijalogu, biti „formalni pokušaj da se dođe do završetka političke krize“.

On je zahvalio evropskim partnerima za angažovanje, ali i dodao da su rezultati izostali.

„Samo jedan čovek odlučuje da li će se fer izbori održati, a to je Aleksandar Vučić“, rekao je Jeremić.

On je istakao da je moguće da će se u međuvremenu, pre tih poštenih izbora koje on očekuje, „održati još neki na kojima će učestvovati Vučić, Šešelj, Vacić i Čanak“ i ocenio ih kao „nepotreban trošak i zamaranje građana“.

„Mora doći do odlaganja izbora“, rekao je lider Narodne stranke i dodao da Srbija ponovo mora da uspostavi demokratske institucije.

U Delegaciji EU u Srbiji s posrednicima iz Evropskog parlamenta Tanjom Fajon i Vladimirom Bilčikom sastali su se Jeremić, lider Dveri Boško Obradović, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, Aleksandar Ivanović iz Socijaldemokratske stranke i Borko Stefanović iz Stranke slobode i pravde.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...