Preminuo čuveni glumac Deni Ajelo

206

Čuveni glumac Deni Ajelo, koga ćemo pamtiti po filmovima „Kum“, „Leon: Profesionalac“, Bilo jednom u Americi“, „Uradi pravu stvar“ preminuo je u 87. godini posle kraće bolesti.

Kako prenosi portal TMZ, Ajelo se iznenada razboleo i preminuo je nedugo nakon što ga je porodica posetila u ranim jutarnjim satima. Ovu tužnu vest potvrdili su članovi porodice. Pretpostavlja se da je umro od posledica infekcije.

Iza sebe je ostavio suprugu Sendi, s kojom je bio u braku od 1955. godine, i troje dece. Proslavio se ulogama u filmovima „Učini pravu stvar“ i Kum 2″ u kojem je glumio Tonija Rozata, čiji je lik poznat po legendarnoj rečenici „Michael Corleone says hello“.

Za ulogu u filmu „Učini pravu stvar“ bio je nominovan za Oskara za najbolju mušku sporednu ulogu. Takođe je zapažene uloge odigrao i u filmovima „Fort Apache the Bronx“, s Polom Njumenom, „Bilo jednom u Americi,“ „Ljubičasta ruža Kaira“, i „Moonstruck“ u kome je glumio sa Šer, prenosi RTS.

Ajelo je glumio i na Brodveju, a ostvario je i pevačku karijeru. Objavio je nekoliko muzičkih albuma, među kojima i „Live from Atlantic City“ 2008. godine.

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...