Haradinaj: Zbog Srbije sam izgubio na izborima

65

Odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj, izjavio je da je na prethodnim vanrednim parlamentarnim izborima izgubio glasove zbog Srbije.

„Ja sam izgubio glasove zbog Srbije, jer postoji mogućnost da se utiče kroz meke sile, određenih interesa, u vreme kad sam uveo taksu Srbiji“, rekao je Haradinaj, gostujući na prištinskoj televiziji T7.

On je rekao da je zahvalan što je na poslednjim izborima dobio 100.000 glasova, uprkos činjenici da se usprotivio Americi, Federiki Mogerini i ukidanju taksi na robu iz Srbije.

On je dodao da je oslobodio Kosovo od onih koji su pokušali da ucenjuju i njega i Kosovo.

„Oslobodio sam Kosovo od onih koji su pokušali da ucenjuju i mene i druge i Kosovo“, rekao je Haradinaj, prenosi portal Kosovo Online.

Haradinaj je komentarisao i učešće Aljbina Kurtija, koji bi trebalo da postane novi kosovski premijer, na međunarodnoj konferenciji na kojoj je Srbiju predstavljao direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

On je rekao da Kurti, kao budući premijer Kosova, nije morao da sedi sa Đurićem. Ocenio je da je Kurti trebalo da dovede nižeg zvaničnika koji bi zastupao Kosovo.

„Kad je Đurić tu, onda bi trebalo da se pošalje neki zvaničnik stranke za tehnička pitanja“, rekao je Haradinaj.

„Ako je na zvaničnoj konferenciji predsednik Srbije, Aleksandar Vučić ili srpska premijerka, Ana Brnabić, onda ide premijer ili mandatar za premijera“, smatra Haradinaj.

Izvor Kosovo online
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...