Naočare Džona Lenona prodate za 137.500 funti na aukciji u Sotbiju

88

Čuvene naočare za sunce okruglih stakala koje su pripadale legendarnom Džonu Lenonu prodate su za 137.500 funti, 20 puta više od prvobitne cene, na Sotbijevoj aukciji u Londonu.

Naočare je prodao Alan Hering, koji je tokom šezdesetih bio vozač Ringo Stara i Džordža Harisona, takođe članova „Bitlsa“.

Pronašao ih je zaboravljene na zadnjem sedištu kola, 1968. Hering je ispričao kako je jednog dana pokupio Stara, Harisona i Lenona i „odvezao momke na posao“.

„Kada je Džon izašao iz kola, primetio sam da je ostavio svoje naočare za sunce na zadnjem sedištu i da je jedno staklo ispalo. Pitao sam ga da li želi da ih popravim. On mi je rekao: ‘Ne brini, one su tu samo zbog stila'“, rekao je nekadašnji vozač i dodao da ih nikada nije popravio nego ih je čuvao onakve kakve ih je Lenon ostavio.

Na aukciji su ponudjene i druge stvari „Bitlsa“, poput biserne ogrlice s zvoncima koja je pripadala Džordžu Harisonu i koja je prodata za 10.000 funti.

„Džon Lenon i njegove čuvene okrugle naočare za sunce se ne mogu razdvajati (…) To su najlegendarnije naočare za sunce u istoriji rokenrola“, rekao je Gabrijel Hiton, jedan od eksperata iz Sotbija.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...