Traži se urednik društvenih mreža kraljice, plata od 54.000 do 60.000 evra

80

Britanska kraljevska porodica objavila je konkurs za urednika društvenih mreža koji će promovisati „ugled i uticaj“ kraljice Elizabete II i drugih članova kraljevske porodice u svetu.

Novi „šef digitalne službe“ vodiće maleni tim koji će „pronalaziti nove načine očuvanja kraljicine prisutnosti u javnosti i na međunarodnoj pozornici“, rekla je Bakingemska palata.

„Zbog toga je rad za kraljevsku porodicu poseban“, poručuje budućim radnicima nudeći godišnju platu od 54.000 do 60.000 evra.

„Uloga Kraljevskih komunikacija je upoznati svetsku javnost sa ulogom i sa radom kraljevske porodice“, istaknula je palata u objavi konkursa.

„Bilo da pišete o državnoj poseti, o svečanoj dodeli nagrade ili o delatnostima kraljevske kuće, vaš posao je da naši digitalni mediji neprestano bude interesovanje i dopru do široke publike“.

Kritika kraljevske porodice na društvenim mrežama i medijima pojačala se poslednjih mjeseci nakon niza napisa o prijateljstvu kraljičinog sina, princa Endrjua i pokojnog američkog finansijera Džefri Epštajna koji je proglašen krivim za silovanje.

Princ Hari, kraljičin unuk, žali se od 2016. na progon i uznemiravanje supruge Megan, vojvotkinje od Saseksa, u britanskim novinama i na društvenim mrežama.

Bakingemska palata je u martu objavila uputstva za svoje društvene mreže i upozorila sve koji objavljuju rasističke, seksističke i neprimerne komentare da će biti blokirani, a njihove poruke biti uklonjene.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...