Niš: Opozicioni odbornici u salu uneli transparent sa poznatom parolom članova SNS-a, ali u njihovoj verziji

301

Odbornici opozicione grupe „Niška inicijativa“ u lokalnom parlamentu, uneli su na današnje zasedanje baner sa natpisom „Aco, Srbine“, s tim što se u njihovoj verziji to odnosi na uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića.

Ubrzo nakon toga, predsedavajući Rade Rajković zahtevao je od odbornika da baner spuste.

Ova odbornička grupa zahtevala je i na današnjoj sednici Skupštine grada Niša da u dnevni red uđe deklaracija o borbi protiv nasilja, što se na kraju nije dogodilo.

Predsednik „Niške inicijative“ Srđan Nonić ovo zahteva od kako ga je napao predsednik Gradske uprave na jednom od ulaza u zgradu parlamenta, dok je Nonić snimao njegov dolazak na posao u nameri da ga pita zašto njegov rad nije transparentan.

Na sednici koju je niška skupština započela danas raspravlja se i trebalo bi da bude usvojen predlog budžeta za narednu godinu.

Iz Niške inicijative za N1 kažu da je većina greškom najpre usvojila njihov zahtev za dopunu dnevnog reda deklaracijom o osudi nasilja, ali su, prema njegovim rečima, shvativsi da se radi o predlogu opozicije brzo ponovili glasanje pod izgovorom da je prvog puta bio nesiguran kvorum.

Uoči početka sednice, šef ove odborničke grupe preko ramena je nosio transparent na kome se aludira na izgradnju naplatnih stanica oko Niša, za koju smatraju da će Niš paralisati.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...