“1 od 5 miliona”: Ukidanje pritvora uzbunjivaču – još jedna pobeda građana Srbije

65

Udruženje „Jedan od pet miliona“ saopštilo je danas da je odluka o ukidanju kućnog pritvora uzbunjivaču iz valjevskog „Krušika“ Aleksandru Obradoviću još jedna u nizu pobeda građana Srbije.

Odluku o ukidanju pritvora Obradoviću ranije danas doneo je Viši sud u Beogradu.

U saopštenju „Jedan od pet miliona“ istakli su da se „borba ovde ne završava“, pozvali su ljude da im jave ukoliko imaju bilo kakve informacije o „nelegalnostima i nezakonitim radnjama na koje bi želeli da ukažu, a dešavaju se na poslu, u mesnoj zajednici, gradu“ i dodali da će zaštititi svakog ko se uzbuni protiv vlasti.

„Ključna stvar jeste pritisak koji smo svi mi zajedno stvarali kako ne bi dozvolili da se tema Krušika zaboravi. Preko 30 hiljada potpisa prikupljeno je kako bi se Aleksandar Obradović oslobodio“, navodi Udruženje.

Udruženje je istaklo da je ponosno na sve svoje prijatelje i kolege koji su pomogli i pokazali izuzetnu solidarnost sa Aleksandrom Obradovićem i pokazali da je „Srbija zemlja normalnih ljudi željnih slobode“.

Radnik valjevske fabrike „Krušik“ nalazio se tri meseca u pritvoru, a uhapšen je 18. septembra na svom radnom mestu zbog sumnje da je počinio odavanje poslovne tajne.

Obradović je ukazao na koruptivne aktivnosti u vezi sa trgovinom oružjem, odnosno da su neke privatne kompanije po povlašćenim cenama kupovale oružje iz te vojne fabrike, a među tim kompanijama je i firma „GIM“ koja se povezuje sa ocem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića Brankom Stefanovićem.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...