Mali promenio biografiju, ovaj podatak više ne pominje

421

Ministar finansija Siniša Mali promenio je zvaničnu biografiju na sajtu Ministarstva finansija, pa se u novoj verziji više ne pominje da je odbranio doktorsku disertaciju na Fakultetu organizacionih nauka 2013. godine.

Biografija je izmenjena posle pisanja Danasa da se Mali ne odriče svog doktorata jer nije izbacio podatak o odbranjenom doktoratu nakon što je Senat Univerziteta u Beogradu 12. decembra poništio njegovu diplomu doktora nauka.

Na redizajniranom sajtu Ministarstva finansija navodi se da je Mali diplomirao i magistrirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i dodaju novi detalji koji govore o njegovim uspesima tokom studija.

U prethodnoj verziji je pisalo da je „tokom osnovnih studija dobio nagradu kao student generacije, da bi po završetku studija dobio nagradu za najbolji diplomski rad“.

Sada se, međutim, ističe da je tokom osnovnih studija dobio javnu pohvalu za najbolji uspeh u trećoj godini studija, sa prosekom 9,80, da bi nakon toga dobio i povelju za najuspešnijeg studenta Ekonomskog fakulteta na usmerenju za marketing.

Ovim uspesima ministar se, podsetimo, pohvalio krajem septembra, kada je na Instagramu objavio diplome i priznanja koje je stekao tokom svog visokoškolskog obrazovanja i usavršavanja u Srbiji i inostranstvu. Taj potez je usledio dva dana nakon što je rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović saopštila da staje uz studente koji su blokirali Rektorat i obećala da će slučaj osporenog doktorata Siniše Malog biti rešen u najkraćem roku.

Senat UB poništio je diplomu doktora nauka Siniši Malom, na osnovu rešenja Odbora za profesionalnu etiku UB, kojim je utvrđeno neakademsko ponašanje Malog pri izradi doktorske disertacije, odnosno njegov doktorat je proglašen plagijatom.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...