Tragedija na Dunavu: Izvučena tela dve migrantkinje, još se traga za četiri utopljenika, među njima je dvoje dece

118

Tela dve mlade žene, koje su se utopile sa još četvoro migranata jutros u Dunavu, izvučena su na obalu.

Oni su pokušali da pređu reku kod Karavukova kako bi stigli u Hrvatsku.

Kako javlja reporter „Blica“ sa lica mesta, policija je blokirala prilaz mestu na kom su migranti čamcem pokušali da pređu rekom na teritoriju Hrvatske.

Tela utopljenih žena izvukla je policija i jedan ribar, a kako je potvrđeno „Blicu“ jedna od stradalih migrantkinja je 1991. godište.

Među utopljenima ima i dvoje dece.

Ranije je policijska uprava u Somboru potvrdila da se šest osoba vodi kao nestalo, četiri odrasle i dvoje dece.

Iz hladne reke uspela su da se spasu dva muškarca, oni su sami plivali do obale.

Prema rečima očevidaca, grupa od petnaestak migranata pokušala je rano jutros čamcem da pređe reku kako bi stigli u Hrvatsku. Međutim, čamac se prevrno ubrzo pošto su počeli da odmiču od obale.

Kako N1 nezvanično saznaje, tragedija kod Karavukova zadesila je dve porodice iz Sirije i Iraka, koje su prethodno bile smeštene u Prihvatnom centu u Šidu. Navodno su se odatle sinoć uputili ka Odžacima, a zatim u dva odvojena čamca pokušali da pređu Dunav.

Policiji je prijavljen nestanak četiri odrasle osobe i dva deteta. Prema rečima preživelih, nestala je žena (28) sa dvogodišnjom ćerkom, dečak star 12 godina, još jedna žena stara 45 godina, devetnaestogodišnji muškarac i još jedna muška osoba čiji identitet nisu znali.

Svi preživeli prevezeni su u Policijsku stanicu u Odžacima.

Somborska policija je odmah započela potragu za nestalima, a o svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo u Somboru.

„Strašno je to što se desilo. Sa žaljenjem konstatujemo da je ove godine više od 20 migranata život izgubilo u pokušajima da pređu granicu. Bilo je utapanja u Drini, Tisi, Dunavu, stradanja u cisterni, na vozu… To samo pokazuje kakvim su opasnostima spremni da se izlažu da bi stigli tamo gde žele“, saopštio je Komesarijat za izbeglice.

Izvor Blic, N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...