Dačićev šef kabineta najavio tužbu protiv Marinike Tepić

224

Šef kabineta ministra spoljnih poslova Nikola Nedeljković zatražio je danas da nadležni organi istraže navode poslanice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, i najavio da će podneti privatnu tužbu protiv nje zbog izjave o načinu prikupljanja novca za kampanju povlačenja priznanja Kosova.

Nedeljković je navode Marinike Tepić ocenio kao „sramotne laži“ i dodao da se njenim lažima raduju jedino neprijatelji Srbije, i da se on, kao i „svi Srbi i patriote“ diči i ponosi time što je priznanje Kosova povuklo 17 zemalja.

„Sramotne su laži koje je danas izgovorila Marinika Tepić, ne zbog toga što je mene pomenula već zato što u poslednjih nekoliko godina niko nije tako brutalno napao Srbiju kao ona“, napisao je Nedeljković u saopštenju koje prenosi Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

On je naveo da kao bivši policijski službenik sa završenom Policijskom akademijom insistira na tome da nadležni organi istraže navode Marinike Tepić, dodajući da će on podneti privatnu tužbu protiv nje koja će „dokazati da je Marinika lažov – čijim se lažima jedino raduju neprijatelji Srbije.“

Govoreći o svojoj imovinskoj karti on je rekao da živi u kući svojih roditelja iz 1984. godine koju je njegova porodica stekla tokom 45 godina rada u prosveti i kulturi, a kada je u Beogradu da boravi kao podstanar i da od imovine ima 17 godina star polovni automobil i novi bicikl.

„Priznajem da me je malo sramota kada uporedim svoju imovinsku kartu sa imovinskom kartom vašeg nalogodavca i šefa Dragana Đilasa, ali sam istovremeno i ponosan, jer ceo moj rodni Lazarevac zna kako su moji roditelji stekli svoju imovinu“, napisao je on i dodao da je njegovo jedino „bogatstvo – patriotizam i ljubav prema Srbiji“.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić optužila je danas ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića da je prikupljao novac od privrednika i trgovaca oružjem za povlačenja priznanja Kosova i upitala da li je on na taj način zloupotrebio službeni položaj.

„Da li je Dačić zloupotrebio službeni položaj tako što je pribavljao novac za ‘otpriznavanje’ Kosova od uglednih privrednika i trgovaca oružjem i da li je samo od Slobodana Tešića na to ime Dačić uzeo više od milion evra u kešu? I da li je prilikom pojedinih situacija kada je preuziman novac tome svedočio i Dačićev šef kabineta Nikola Nedeljković“, rekla je Tepić na konferenciji za novinare.

Tepić: Dačić uzimao novac od trgovaca oružjem za “otpriznavanje” Kosova

Izvor Danas Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...